Кои се различните апликации на различните материјали на алуминиумската плоча на моделот на покажувачот

Основната функција на алуминиумските панели со шема е да спречуваат лизгање. Нашите вообичаени сценарија за примена се автобуси, ескалатори, лифтови и сл., Каде што се користат алуминиумски панели со шема за да се спречи лизгање. Во овие средини, барањата за изведба на алуминиумските панели не се високи, а 1060 алуминиумски панели можат да ги задоволат барањата за изведба. Значи, каква е разликата помеѓу различните перформанси и примената на алуминиумски образец? Следното е мала серија што треба да ви ја претставиме.

 

За опрема за ладење, исто така, треба анти-лизгање, во овие средини, перформансите против 'рѓа се клучен индикатор, 1060 алуминиумски перформанси не можат да ладат анти-лизгачки перформанси, 3003 алуминиумска плоча како професионална алуминиумска плоча против' рѓа, е анти- лизгачки проект во влажни средини. Во прилог на 3003 алуминиумска плоча, 3A21 алуминиумската плоча е исто така почеста, сите припаѓаат на 3 серии од алуминиумска легура на плоча од легура на манган.

5052 Алуминиумската плоча со шема главно се користи во морската средина.

 

Една од предностите на алуминиумската плоча од 5 серии е тоа што може ефикасно да се спротивстави на корозијата на киселина и алкално опкружување, така што алуминиумската плоча од типот 5052 е главниот анти-лизгачки материјал во морското опкружување. Секако, во алуминиумската плоча од 5 серии има и брендови како 5083, 5754 итн., Кои можат да се користат за производство на алуминиумска плоча со обрасци.

Кои се употребите на алуминиумските панели со шема? Исто така, постои сценарио за апликација, како што е воздушна работна платформа, висока температура анти-лизгање, висока киселина и алкална корозија, поради безбедносни причини, перформансите на алуминиумската плоча се многу високи, роден е 6061 алуминиумска плоча со шема. 6061 алуминиумска плоча сите аспекти на изведбата е многу добра, може да обезбеди силна заштита за високо-ризично опкружување со анти-лизгање.

 

Горенаведената содржина е различна примена на различни материјали од украсна алуминиумска плоча што Кетчум ви ги воведува. Со континуиран напредок на технологијата за топење на алуминиум и еволуција на производствениот процес, видовите и материјалите на алуминиумската плоча со обрасци ќе бидат сè повеќе и ќе играат важна улога во повеќе индустрии.

 


Време на објавување: Ноември-19-2020 година