Алуминиумски лист

 • 7050 ALUMINUM SHEET

  7050 АЛУМИНИУМ ЛИСТ

  7050 алуминиум е легура третирана со висока цврстина, која има поголема отпорност на корозија од 7075 алуминиум. и подобра цврстина. Има помала чувствителност на гаснење
 • 7075 ALUMINUM SHEET

  7075 АЛУМИНИУМ ЛИСТ

  7075 алуминиумската плоча припаѓа на супер тврдиот алуминиум Al-Zn-Mg-Cu, што е висока јачина, висока цврстина на ладна легура на ковање, многу подобар од мекиот челик.
 • 6061 ALUMINUM SHEET

  6061 АЛУМИНИУМ ЛИСТ

  6061 алуминиумски лим е висококвалитетен легиран производ произведен со термичка обработка и претходно цртање за Mg и Si, со одлична обработка, својства на заварување и обложување, добра отпорност на корозија и висока цврстина.
 • 6063 T6 ALUMINUM SHEET

  АЛУМИНИУМ ЛИСТ 6063 Т6

  Алуминиумската плоча од легура 6063 е легура на висока пластичност од Al-Mg-Si, со одлични својства на обработка, одлично заварување, истиснување и позлата, добра отпорност на корозија, цврстина, лесно полирање, обложување, ефект на анодна оксидација е одличен, е типична легура на истиснување.
 • 6082 ALUMINUM SHEET

  6082 АЛУМИНИУМ ЛИСТ

  6082 алуминиумската плоча е релативно добра алуминиумска плоча од легура меѓу 6 алуминиумски плочи од серија (Al-Mg-Si), со добра формабилност и лесна обработка, добри перформанси на анодна реакција, лесен премаз, добра отпорност на корозија и отпорност на оксидација.
 • 5A05 ALUMINUM SHEET

  5А05 АЛУМИНИУМ ЛИСТ

  5А05 алуминиумскиот лим е отпорна на 'рѓа алуминиумска легура од серија алуминиум-магнезиум, чии главни карактеристики се мала густина, висока јачина на истегнување и голема издолжување. За истата област, тежината на легура на алуминиум-магнезиум е помала од другите серии.
1234 Следно> >> Страна 1/4