Плоча за проверка на алуминиум

 • Diamond checkered aluminum sheet

  Дијамантски кариран алуминиумски лим

  Алуминиумска плоча за проверка исто така се нарекуваше плочи на шарите, плочи со пенкало, плочи на Дурбар, плочи против лизгање, плочи што не се лизгаат, плочи од дијамант, што се рамни алуминиумски лимови со обрасци или линии подигнати на површината за да додадат триење и да го намалат ризикот од појава на лизгање. Алуминиумската плоча за проверка се широко користени како подни товари или се користат при украсни wallидни материјали бидејќи се одликува со убав изглед.
 • Diamond checkered aluminum sheet

  Дијамантски кариран алуминиумски лим

  Површината е врежана со една шема, добри перформанси за обработка, висока цврстина, отпорност на корозија и одлична оксидација и други ефекти на површинска обработка. Има предности на одлични перформанси, јасна шема и чиста површина. Широко се користи во производството на опрема и машини, структури за заварување и полиња за кои е потребна одредена јачина.
 • Aluminum Checker Plate

  Плоча за проверка на алуминиум

  Алуминиумската решетка е позната и како алуминиумска решетка. Направен е од алуминиумски панели. Едната страна од површината е врежана со дијамантски образец. Различните обрасци можат да се прилагодат на различни средини и разни намени. Овој тип на дама е широко користен како лизгачка плоча во комерцијални и индустриски потреби на подови, а исто така и во возила како што се амбуланти и камиони за огномет.
 • Aluminum alloy plate tearing surface

  Површина на кинење на плочи од алуминиумска легура

  5000 серии припаѓаат на легура Ал-Мг, Мг е главниот легирачки елемент во 5052 алуминиум, што ја подобрува неговата отпорност на корозија, затоа стана најшироко користен тип на алуминиум отпорен на 'рѓа. Јачината на замор е висока и нејзината обработка е подобра од онаа на легури од 1, 3 серии. Алуминиумот има мала тежина. Има добра обработливост и голема јачина на замор со добра отпорност на корекција дури и во солена вода. 5052 алуминиумски лим / серпентина е високо погоден за морски апликации.
 • 5754 H114 ALUMINIUM CHEQUERED PLATE

  5754 H114 АЛУМИНИУМА ПЛАКА

  Алуминиумска карирана плоча 754 h114 се однесува на карирана плоча од 5754 алуминиум, која е калена h114, и има својства слични на оние од алуминиум 5754-О, односно алуминиумските плочи 5754 се целосно запечени и имаат најмала јачина во состојба О. Како и да е, алуминиумските плочи 5754-О се менуваат во алуминиумска карирана плочка со надворешно втиснување, во кој момент калената состојба е специјално наречена h114, што ја формира она што ние го нарекуваме алуминиумска карирана плоча 5754 h114.