Алуминиумски лим од 7 серии

  • 7050 ALUMINUM SHEET

    7050 АЛУМИНИУМ ЛИСТ

    7050 алуминиум е легура третирана со висока цврстина, која има поголема отпорност на корозија од 7075 алуминиум. и подобра цврстина. Има помала чувствителност на гаснење
  • 7075 ALUMINUM SHEET

    7075 АЛУМИНИУМ ЛИСТ

    7075 алуминиумската плоча припаѓа на супер тврдиот алуминиум Al-Zn-Mg-Cu, што е висока јачина, висока цврстина на ладна легура на ковање, многу подобар од мекиот челик.